Disciplines

Stand op zolenWij hebben diverse disciplines in onze praktijk:

Podotherapie

Podomanueel therapie

Podoposturale therapie

Podologie

Op de bijbehorende informatiepagina’s (via de link) treft u informatie aan over de disciplines in onze praktijk. Verder op deze pagina staat algemene informatie over wat u kunt verwachten tijdens een onderzoek en de diensten waarmee wij u van dienst kunnen zijn.


Een onderzoek bij Podocentrum Groene Hart

We beginnen met een vraaggesprek (=anamnese) met u, waarna een uitgebreid onderzoek volgt met als doel de oorzaak van de klachten op te sporen. Is de oorzaak bekend, dan stellen wij een diagnose en een behandelplan op. Een onderzoek zal bestaan uit de hiernavolgende onderdelen. Afhankelijk van de klacht kunnen een of meerdere onderdelen meer aandacht krijgen:

Loopanalyse-vragen naar de relevante persoonlijke gegevens. 
-afnemen van een klachtgerichte anamnese. 
-uitvoeren van een inspectie, waarbij wordt gelet op standsafwijkingen van voeten, enkels, benen, heupen, bekken en rug. Ook kijken wij naar eventuele afwijkingen aan de huid en/of nagels.
-voelen (=palperen) van de relevante anatomische structuren. 
-uitvoeren van een functie-onderzoek van de voeten en enkels. Op indicatie een funtie-onderzoek van de knie, de heup en/of de rug. Bij bil-, heup-, rug- en nekklachten vindt er een houdingsonderzoek plaats. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende meetmethodes. Tevens worden de beweeglijkheid en stabiliteit van de gewrichten nagegaan en kunnen spiertesten en pijnprovocaties worden uitgevoerd.
-analyseren van het looppatroon: hierbij wordt gekeken naar het totaalbeeld van het lopen. Hieronder vallen de afwikkeling en bewegingsuitslagen van de voet, knie, heup en romp.

Na het onderzoek zullen we de diagnose vaststellen inclusief de (vermoedelijke) oorzaak van de klachten. Daarna gaan we met u in overleg voor het opstellen van de behandeldoelen en het behandelplan. 

Wij hebben verschillende disciplines in onze praktijk zodat wij veel voor u kunnen betekenen

Hallux testDe voeten zijn de basis van het menselijk lichaam; ze brengen ons overal naar toe waar wij maar willen. De voeten zijn het onderdeel van ons lichaam dat het meeste te verduren krijgt qua belasting (lichaamsgewicht) en krachten van buitenaf. Denk er hierbij ook eens aan dat onze voeten de hele dag ingepakt zitten in schoeisel. Een klacht aan de voeten kan erg vervelend zijn, temeer omdat we toch niet zonder onze voeten kunnen en ze niet makkelijk kunnen ontzien. Bij Podocentrum Groene Hart bent u in goede handen als het gaat om alle klachten omtrent de voeten, of klachten die voortkomen uit een dysfunctioneren van de voeten.

U kunt onder meer bij ons terecht voor de behandeling van:

 

Wij zijn breed opgeleid en beheersen een scala aan behandelmethodieken van klachten. Allerlei factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van klachten zoals biomechanische, neurologische en orthopedische factoren. Met al deze factoren wordt rekening gehouden bij het bepalen van de therapie en het uit te voeren behandelplan. Verder spelen (sport)schoenen een belangrijke rol in combinatie met een inlegzool. In sommige gevallen wordt er samengewerkt met andere disciplines, zoals de fysiotherapeut, manueel therapeut, osteopaat, chiropractor of orthopedisch schoenmaker.