Prijslijst podotherapie

Podotherapie wordt vanuit uw aanvullende zorgverzekering meestal (deels) vergoed. Er is geen sprake van een wettelijk eigen risico. Voor de medisch noodzakelijke voetzorg bij diabetici vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats, ook hier is geen wettelijk eigen risico.

Wij ervaren dat er door callcenter-medewerkers van zorgverzekeraars soms onjuiste informatie over de vergoedingen wordt verschaft. Om deze verwarring weg te nemen en exact te zien waar u per kalenderjaar recht op heeft, kunt u alle vergoedingen per zorgverzekeraar vinden op de pagina vergoedingen.

Tarieven per 21 januari 2023:

Nieuwe patiënten
Podotherapeutisch onderzoek naar de oorzaak van uw klachten €108
Podotherapeutisch onderzoek incl. podotherapeutische zolen en nacontrole €288
Bestaande patiënten
Controle consult € 39 – € 85
Periodieke nacontrole inclusief nieuwe podotherapeutische zolen €213
Extra paar podotherapeutische zolen op nabestelling incl. ophalen/verzenden €142
Slippers op maat gemaakt, incl. aanmeetconsult (merk Zlippo / Fits) €279
Sandalen met uitneembaar voetbed, excl. podotherapeutische zolen (merk Revere) €135
Orthese siliconen op maat, vanaf €29
Verzuimde afspraak, vanaf €39
NB: De BTW op podotherapeutische zolen wordt op de factuur altijd opgebouwd uit twee delen, te weten een deel btw onbelast (consult en therapievorming) en een deel btw belast (materiaal en fabricage).

Facturen worden in principe rechtstreeks ingediend bij uw zorgverzekeraar (met uitzondering van DSW en Stad Holland) waarna het restant (het deel van de factuur wat niet vergoed wordt) bij u in rekening gebracht wordt door de firma Infomedics.