Prijslijst podotherapie

Podotherapie wordt vanuit uw aanvullende zorgverzekering meestal (deels) vergoed. Er is geen sprake van een wettelijk eigen risico.

Voor de medisch noodzakelijke voetzorg bij diabetici vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats, ook hier is het wettelijk eigen risico niet van toepassing.

Wij ervaren dat er door callcenter-medewerkers van zorgverzekeraars soms onjuiste informatie over de vergoedingen wordt verschaft. Dit wordt helaas veroorzaakt doordat er meerdere voetgerelateerde beroepen in de gezondheidszorg zijn wat soms tot verwarring leidt. Om deze verwarring weg te nemen en exact te zien wat u per kalenderjaar vergoed krijgt, kunt u alle vergoedingen per zorgverzekeraar vinden op de pagina vergoedingen.

Facturen worden rechtstreeks ingediend bij uw zorgverzekeraar, waarna het restant (het deel van de factuur wat niet vergoed wordt) bij u in rekening gebracht wordt door de firma Infomedics. Uitgaande van de meest voorkomende behandelingen, onderstaand onze tarievenlijst.

Tarieven per 1 juli 2022:

Onderzoek tarieven
Uitgebreid podotherapeutisch onderzoek naar de oorzaak van uw klachten €98
Behandelplan tarieven
Podotherapeutisch onderzoek incl. behandeling van uw klachten d.m.v. podotherapeutische zolen en de daarbijbehorende (na)controles €278
(Jaarlijkse) periodieke nacontrole incl. nieuwe podotherapeutische zolen €203
Op maat gemaakte hulpmiddelen
Podotherapeutische zolen €118
Podotherapeutische slippers (met podotherapeutisch voetbed) €248
Revere sandalen (zonder podotherapeutische zolen) €130
Siliconen orthese klein €24
Siliconen orthese middel €42
Losse verrichtingen
Consultkosten afhalen/opsturen zolen indien per email/telefoon nabesteld €24
Controle consult klein €37
Controle consult middel (< 6 maanden) €62
Periodiek consult i.c.m. nieuwe zolen €85