De Strassburg Sock

strassburg2Veel hardlopers willen nog wel eens last hebben van een stijve en pijnlijke plek onder de hiel. In de volksmond wordt dit hielspoor, danwel fasciitis plantaris genoemd. Onder de voet zit een stevige peesplaat (de plantaire fascie), die van de voorzijde van het hielbeen tot aan de bal van de voet loopt. Het doet dienst als een soort snaar om het lengtegewelf van de voet te ondersteunen. Tijdens het staan en lopen komen er forse krachten op deze “snaar”.

Wanneer er sprake is van overbelasting, kunnen er kleine scheurtjes ontstaan ter hoogte van de aanhechting op het hielbeen en raakt de aanhechting geïrriteerd en ontstoken. De blessure is vaak bijzonder hardnekkig en genezing kan dan maanden duren. De traditionele behandelingen zijn: inlegzolen, koelen, (gedoseerde) rust, gerichte oefeningen en pijnstillers. Soms wordt ook een injectie gegeven.

Helaas zijn de traditionele behandelmethoden niet altijd voldoende De laatste jaren worden goede resultaten bereikt met een gips of kunststof nachtspalk. De nachtspalk houdt uw voet in 90 graden met de tenen iets omhoog, zodat er voortdurend rek op de peesplaat onder de voetzool wordt uitgeoefend. De Strassburg Sock is een verbeterd alternatief (niet te verwarren met de Franse stad Strassbourg).

De Strassburg Sock is een kous, die u ’s nachts of tijdens periodes van rust aanheeft. Door middel van verstelbare bandjes geeft de Strassburg Sock een gecontroleerde rek aan de plantaire fascie, waardoor de fascie in een uitgerekte positie kan genezen. Niet alleen voor hielspoorklachten, maar ook voor sommige achillespeesklachten heeft de Strassburg Sock zijn nut intussen bewezen.

Maten

De Strassburg Sock is bij ons verkrijgbaar in twee maten:

  1. Regular: voor een maximale kuitomvang van 40,5 cm.
  2. Large: voor een kuitomvang vanaf 40,5 cm.