Samenwerking Rayer Healthcare: shockwave.nl

rayershockwaveShockwave behandeling

Tekst en afbeeldingen van shockwave.nl

Shockwave Behandeling Methodes

Er bestaat inmiddels een scala aan behandelmethoden voor deze peesaandoeningen. Fysiotherapie, hulpmiddelen die uw bewegingen moeten beperken (de ‘brace’ en/of nachtelijke spalk), ontstekingsremmers, injecties… noem maar op. Soms is er zelfs al een indicatie gesteld voor een operatie door de orthopedisch chirurg. Het zijn in ieder geval of langdurige behandelingen die zich beperken tot symptoombestrijding (ze nemen dus niet de oorzaak weg) of het zijn ingrijpende methoden.

Echter, sinds 1998 wordt een nieuwe behandelmethode toegepast die sneller, minder ingrijpend is en een aanzienlijke kans op genezing heeft: de zogenaamde gefocusseerde medische Extracorporeal shockwave Therapy. Als één van de eersten in Nederland is Rayer Healthcare begonnen met de Shockwave Behandeling. Hierdoor hebben we ontzettend veel kennis en ervaring opgebouwd waardoor we in staat zijn om uw klachten met de Shockwave Behandeling snel en effectief op te lossen.

Diverse wetenschappelijke studies geven aan dat de Shockwave Behandeling vaak erg goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Met de Shockwave Behandeling wordt de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Met de Shockwave Behandeling wordt reeds na enkele sessie resultaat bereikt.

Samenwerking podotherapie en shockwave

Podocentrum Groene Hart en Rayer Healthcare werken samen bij hardnekkige klachten. Mocht alleen shockwave of alleen podotherapie onvoldoende verbetering in een klachtenbeeld geven kunnen wij ervoor kiezen om naar elkaar te verwijzen om beter resultaat in de behandeling te verkrijgen. Met name bij hardnekkige hielspoorklachten hebben wij goede resultaten bij een behandeling van podotherapie en shockwave tezamen.

Hielspoor

Een hielspoor is een klacht die steeds vaker voorkomt onder de Nederlandse bevolking.  De klachten die vaak gepaard gaan bij hielspoor zijn een pijnlijke hiel, moeite met lopen, opstart pijn bij het uit bed komen of bij te lang staan. Hielspoor is vaak ontzettend vervelend omdat het u beperkt in uw dagelijkse gang van zaken. U wordt geconfronteerd met een constante pijn die steeds erger wordt. Vaak is het zo dat mensen ook in rust pijn blijven houden. Houdt u dus rekening met deze klachten en zorg ervoor dat u tijdig contact met ons of uw specialist opneemt. Te lang doorlopen met hielspoor is schadelijk en kan ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk behandeld moet worden.

Hoe ontstaat Hielspoor?

Hielspoor ontstaat meestal door overbelasting van de hiel. Hielspoor ontstaat door overspanning op de pezen in de hiel. Door de overspanning op de hiel wordt er te hard aan de peesplaat in de hiel getrokken waardoor er hielspoor klachten ontstaan. Als u meer wilt weten over hielspoor kunt u hier klikken: hielspoor en peesplaatontsteking. Meestal krijgen mensen last van hielspoor wanneer ze veel hardlopen of springen, maar ook het dragen van verkeerde schoenen of het sporten met verkeerde schoenen zorgt voor hielspoor klachten.

De meest voorkomende redenen dat iemand last krijgt van hielspoor:

 • Overbelasting door sporten
 • Het dragen van verkeerde schoenen
 • Doorgezakte-, platte-, of holle voeten
 • Overbelasting van de hiel door overgewicht
 • Bergwandelingen
 • Ouderdom
 • Het hebben van te korte kuit spieren

Hielspoor symptomen

Wanneer u twijfelt over uw klacht kunt u hieronder zien wat de symptomen van hielspoor. Houdt er rekening mee dat deze klachten dagelijkse klachten zijn die zelfs maandenlang kunnen aanhouden.Wanneer u last heeft van klachten in de hiel na flink gesport te hebben kan het makkelijk zijn dat de klacht binnen een paar dagen verholpen is!

Symptomen:

 • Pijn onder de hiel
 • Pijn in de hiel of de gehele ondervoet na rust
 • Pijn bij lopen, de pijn komt vooral voor bij het opstarten en neemt vaak af nadat u bent warmgelopen. Wel blijft u een lichte tot matige pijn voelen tijdens het lopen
 • De hiel voelt strak of gespannen wanneer u de peesplaat aanraakt in de hiel of onder de voet. Dit is een stress reactie en kan makkelijk verholpen worden met shockwave behandeling.
 • De pijn treedt ook vaak op wanneer u aan het autorijden bent. Dit komt doordat u tijdens het autorijden uw voet in een onnatuurlijke houding houdt en daarom dus de hielspoor snel optreedt.
 • Moeite om lang op een plek te staan, dit komt vaak voor bij mensen die voor hun werk de hele dag recht op moeten staan of mensen die last hebben van overgewicht. Dit kan zorgen voor zeer pijnlijke voeten.