Praktijknieuws: zoolvervaardiging met behulp van cad-cam

Wij beschikken over de mogelijkheid om de zolen met een CAD/CAM systeem te vervaardigen. Dit houdt in dat het gehele proces van meten en vervaardigen van podotherapeutische zolen, gedigitaliseerd en geautomatiseerd is. Hierdoor kan er veel nauwkeuriger, maar ook sneller worden gewerkt.

Het cad-cam systeem maakt een electronische scan van uw voet en vervangd het maken van een inktafdruk (blauwdruk). Daarna kan de zool volledig digitaal aangepast worden via de computer met speciale software. Als dit gedaan is freest een machine de zool uit. Dit levert over het algemeen een beter resultaat op. Ook is het op deze manier te garanderen dat een eventueel tweede paar zolen exact hetzelfde is. Een ander voordeel is dat de zool niet meer uit losse elementen verlijmd hoeft te worden waardoor de levensduur over het algemeen langer is. Voor de podotherapeut is het een voordeel dat zijn diagnose nu bijgestaan kan worden door een digitaal beeld van de voet.

Uw zolen zijn over het algemeen binnen één week klaar. Het bijbestellen van een paar zolen kan met dit systeem sneller en daardoor ook goedkoper.

logolft