Praktijknieuws: Samenwerking wandelgroep sportief Zoetermeer

logowandelgroepLezing Wandelgroep Sportief Zoetermeer

Zo vlak voor de vierdaagse van Nijmegen gaf podotherapeut Pieter Bas van Wieringen een lezing voor alle wandelaars van Wandelgroep Sportief Zoetermeer. Via enkele wandelaars die inmiddels bij Pieter Bas onder behandeling waren is hij in contact gekomen met de wandelleider Don Braad. Don had enkele jaren geleden al eens met een camerateam van het vierdaagsejournaal een blaarbehandeling opgenomen.

Informatie over de wandelgroep

Deze wandelgroep is voor iedereen bedoeld, zowel dames en heren. Als je bijvoorbeeld naast je werk dit met sportieve wandelingen wilt aanvullen en of goede voornemens hebt, ben je welkom. Ons motto is vrijheid, blijheid. Enige basisconditie is meegenomen, maar niet vereist. Eventueel een mooie opstap naar de Vierdaagse van Nijmegen.

Wie zijn de trainers en wandelbegeleiders

sportiefzoetermeerDon Braad, woonachtig in Zoetermeer, is een gediplomeerd Atletiekunie en KNBLO trainer voor hardloop en sportief wandelgroepen. Hij heeft jarenlange ervaring opgedaan als trainer bij een atletiek vereniging en doet tevens al vele jaren de sportief wandel trainingen voor de Vierdaagse van Nijmegen. Don is tevens de oprichter van Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Hij is tevens in het bezit van een licentie voor trainer Sportief wandelen niveau 3 van de KNBLO. Aangezien Don dit niet alleen kan doen hebben Elly Smit, Joke Duivensteijn, Harriëtte Becker Hof, Cor Scheffer, Annelies Heidinga, Marcha Scheffer, Vera Boers en Ton Hoeksma mij aangeboden om bij de trainingen te helpen. Zij zijn allen gediplomeerd wandelbegeleider KNBLO en Ton is ook gediplomeerd KNAU Looptrainer en Sportief Wandelbegeleideren ook in het bezit van een licentie voor trainer Sportief Wandelen niveau 3 van de KNBLO. Marcha, Ton en Don zijn tevens begeleider van de Beweegkuur voor de wandelgroep.

Wanneer worden de trainingen in Zoetermeer gegeven?

Iedere zaterdagochtend om 9.00 uur, woensdagochtend om 9.30 uur, maandagavond vanaf 19.30 uur en woensdagavond om 19.00 uur. In de zomermaanden verzamelen we op de woensdagavond en zaterdagmorgen op het parkeerterrein bij de Bowling in het Westerpark (wijk Meerzicht). En in de wintermaanden op het parkeerterrein in het Burgermeester Hoekstrapark bij Sporthal “De Veur”(wijk Rokkeveen). Op de maandagavond verzamelen we op de parkeerplaats Het Lange Land Zoetermeer. Op woensdagmorgen verzamelen we op de parkeerplaats bij de Bowling in het Westerpark.

Doel is op een gezellige en sociale wijze te trainen én (eventueel) het succesvol uitlopen van de Vierdaagse van Nijmegen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Wandelgroep Sportief Zoetermeer.