Informatiebericht: ‘Week van de pedicure’

16 tot en met 21 mei: Week van de Pedicure

Wat voor voeten u ook heeft, verzorg ze goed. Lichaamsverzorging houdt niet op bij uw enkels. Als de teenslippers en korte broeken weer uit de kast kunnen, is het prettig dat óók uw voeten de nodige aandacht hebben gehad. Geen ontsierende dikke nagels of droge plekken, maar voeten die gezien mogen worden en u pijnloos door de zomer loodsen. De Week van de Pedicure, die van 16 tot en met 21 mei wordt gehouden, roept u (jong of oud, man of vrouw, gezond of net-niet-helemaal-gezond) op, om eens stil te staan bij uw voeten.

Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten voor u doen? Ze dragen u (gemiddeld) 185.000 kilometer tijdens uw leven, waarbij ze onder andere blootstaan aan extreme kou. Ze mogen daarom best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt. Bijvoorbeeld een regelmatige scrub- en crèmebehandeling, goede kousen en passende schoenen; daarmee voorkomt u in veel gevallen al problemen. Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Maar u kunt veel meer doen.

Voetencheck

Voor een individueel en deskundig advies staan er in Nederland zo’n 13.000 professionele pedicures klaar. Deze specialisten kunnen met hun vakkennis, ervaring en apparatuur problemen zoals likdoorns, overtollig eelt, kloven en vergroeiende nagels behandelen. Elke behandeling maakt voeten mooier en beter. Minstens zo belangrijk in het pedicurewerk is het voorkómen van problemen en het geven van instructies over de dagelijkse verzorging van uw voeten. Vraag een pedicure bij u in de buurt of hij/zij u een voetencheck kan aanbieden. In enkele minuten weet u wat u kunt doen om uw voeten er deze zomer beter uit te laten zien. De Week van de Pedicure is hiervoor een goed moment.

Op zoek naar een professionele pedicure of wilt u meer weten over voetverzorging? Kijk dan op www.provoet.nl. ProVoet is de brancheorganisatie voor zo’n 13.000 gediplomeerde pedicures in Nederland. Zij bevordert de kwaliteit van het beroep pedicure en de beroepsuitoefening om garant te staan voor een goede en verantwoorde zorgverlening.

Bron: Provoet.nl