Behandeling van hardnekkige voetwratten

Nieuw bij Podocentrum Groene Hart:
de behandeling van HARDNEKKIGE VOETWRATTEN.

Hieronder verstaan wij (pijnlijke) voewratten die al langere tijd aanwezig zijn en die niet met het normale ‘aanstippen’ bij de huisartsenpraktijk verdwijnen.
Vaak zitten deze wratten aan de onderzijde van de voet, bedekt onder een laagje eelt waardoor de wrat niet goed kan worden bestreden.

Wij behandelen deze wratten door middel van:
1) Het wegsnijden van het eelt.
2) Het aanstippen met monochloorazijnzuur.
3) Het drukvrij leggen van de wrat.
4) Indien nodig herhalen van bovenstaande stappen.

Het verschil met het reguliere aanstippen met stikstof ten opzichte van het aanstippen met monochloorazijnzuur is dat dit laatste een langere werkingsduur heeft en dieper in de huid doordringt waardoor het meer effect heeft.
Tevens is de monochloorazijnzuur methode minder pijnlijk omdat het geen pijn doet tijdens het aanstippen. Daarom is deze methode is ook zeer geschikt bij kinderen met voetwratten.
Voor een goed resultaat dient de behandeling meestal een paar keer herhaalt te worden. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de locatie op de voet en de grootte van de wrat.

Deze behandeling is niet aanbevolen bij huidaandoeningen, overgevoeligheid of bij kwetsbare (diabetische) voeten.

Onze collega Natasha Zoetemeijer (werkzaam in onze vestiging in Waddinxveen) is gespecialiseerd in het aanpakken van wratten op deze manier.

Meer informatie op:
https://www.henw.org/archief/id12155-monochloorazijnzuur-als-alternatief-voor-stikstoftherapie-bij-wratten.html